Az AntiSec névre hallgató hackercsoport nevéhez újabban az a hír kapcsolódik, hogy feltörték egy FBI-ügynök számítógépét, és a Windows Asztalán olyan fájlokra bukkantak, melyek 12 millió Apple-felhasználó adatait tartalmazza. Az adatlopás tényétől eltekintve jogosan merül fel a kérdés, hogy mit keresnek ezek a személyes információk az FBI birtokában. Az AntiSec nyilvánosságra hozta 1 millió felhasználó Apple eszközének azonosítóját, ám a neveket, telefonszámokat eltávolították az adatok közül. A figyelmeztetésnek szánt cselekménnyel a csoport a kormányzati megfigyelésekre szerette volna újfent felhívni a figyelmet. Az ügy érdekessége, hogy állítólag Barack Obama iPad azonosítója is szerepel az adatok között.

Az FBI tagadja, hogy ilyen adatokkal rendelkezne az Apple felhasználókról, így azok valóságalapja egyelőre kétes. Miként az is, hogy az Apple miként reagálja le a történteket. Ezen azonban nincs is mit csodálkozni, hiszen a világóriás cégtől már megszokhattuk a korábbi biztonsági ügyek kapcsán, hogy nem hamarkodja el túlságosan a nyilvános reakciót.

Mivel az AntiSec birtokában van még körülbelül 11 millió felhasználói adat kódolt változata, ígyvalószínűleg lesz az eseményeknek még folytatása, s az sem kizárt, hogy azok valós alapjának kiderülése során az FBI igencsak kellemetlen helyzetbe kerül majd. Egyelőre mindkét fél a saját igazát hajtja az interneten zajló csatában, melynek legutóbbi állomásaként a hackercsoport egy twitterüzeneten keresztül szólt a témáról.

.

Az elmúlt időszakban egyébként is elszaporodtak az adatlopással kapcsolatos hírek, s az FBI neve már nem először szerepel a hackerekkel kapcsolatos hírekben. A kormányzati megfigyelések talán rémítőnek tűnő világa pedig könnyen lehet, hogy már napjainkat is áthatja. Kíváncsian várjuk a folytatást, és hogy végre fény derüljön az ügy valóságtartalmára.