Ha valaki valódi hackert lát munkában nem a filmek látványvilágát fogja látni, hanem végtelennek tűnő naplófájlokat. Egy új japán fejlesztés viszont 3D-ben jelenít meg minden hálózati forgalmat.

Daedalus névre keresztelt program fejlesztői valószínűleg megunhatták hogy nem olyan látványos a mindennapi munka mint a filmekben. A program megjelenít minden internetes adatforgalmat, és ha esetleg kibertámadásra kerülne sor akkor egy űrcsata szerű jelenetet láthatunk

A Daedalus nagyban segít a rendszergazdáknak hogy kiszűrjék egy adatcsomag a hálózaton belűről érkezett vagy kívülről. A használati jogok a japán internetszolgáltatók és egyetemek kapják meg.

A program ezenkívül folyamatos ellenőrzés alatt tart majd 200ezer japán IP címet és minden látványos grafikára kattintva láthatóvá teszi a részletes naplófájlokat.

Hasonló próbálkozásokra volt példa múltban is, zenélő e-mail kliensek próbálták egyszerűbbé tenni a rendszergazdák dolgát de ezek eltűntek a süllyesztőben, reméljük ennek a látványos programnak más lesz a sorsa.