A hackerkedés jól tudjuk, nem napjaink találmánya, bár kétségtelen, hogy az utóbbi években olyan méreteket öltött a személyes adatokhoz való hozzáférés és a jelszók, azonosítók megszerzésének illegális módja, mint soha korábban. Bár a világhálón folyton friss hírekkel találkozhatunk a témában, de az igazi különlegességek kedvelői számára valódi csemegét jelent majd a most megjelent könyv, mely Kevin Mitnick önéletrajzi írásaként A legkeresettebb hacker címmel várja az olvasókat.

.

Az 1995-ben, az USA-ban elfogott hacker, aki akkoriban telefonos-, és számítógépes rendszerek feltörésével foglalkozott, s szellemi kihívásként tekintette a „feladatra”, ellenben a mai hacker csoportok sokszor politikai nézetektől sem mentes ténykedésével, képes volt előnyére változtatni azt, amivel egykor gyakorlatilag bűncselekményeket követett el a világhálón.  Specialitása volt az emberek megtévesztése, s ilyen módon személyes adatok kicsalása tőlük. Mitnick sorai között azonban jóval árnyaltabban jelennek meg az elkövetett cselekmények, s tény, hogy azok a sértettek, akiknek például tetemes telefonszámlát csinált a hacker, másként látják a történteket.

Mitnick arra is kitér, hogy akkoriban a hatóságok kifejezetten „vele akarták elvitetni a balhét”, így a napvilágra került cselekmények egy részét nem is ő követte el. S bár belátja, hogy akkori ténykedése elítélendő, de valamiféle magasztosabb okkal magyarázza a szinte már szenvedélyévé vált hackerkedést.

.

A saját elmondása szerint is az említett félreértések és megjelent hamis állítások kiigazítására is született könyvben senki nem talál majd használható tippeket a virtuális bűnözéshez,sokkal inkább az akkori kor lehetőségeihez mérten megvalósított cselekményekről, és a mozgatórugókról szól az alkotás. Valójában ha a célközönséget kellene meghatározni, nem is elsősorban a szakmabeliek, valamint a hackerkedés iránt érdeklődők tartoznának oda, hanem mindazok, akik felhasználóként interneteznek, és számos veszélynek vannak kitéve személyes adataik tekintetében. A Ghost in the Wires elolvasása után minden bizonnyal nagyobb óvatossággal bánnának a hétköznapi netezők az ismeretlen e-mail-ekkel, vagy adataik megadásával.