Az intertneten zajló események és a hackerek tevékenysége nem marad távol a politikai élet történéseitől, azt már jó ideje tudjuk. A jelenleg a gázai övezetben dúló harcokra az Anonymous hacker csoport izraeli weboldalak tömeges méretű megbénításával reagált. Bár a támadott oldalak egy része üres volt, de azért nem kevés azok száma, melyek jelen pillanatban is elérhetetlenek. A támadássorozat kapcsán körülbelül 700 weboldalt törtek fel a hackerek, s ezt izraeli oldalról is megerősítették.

.

A már számos vállalat, közhivatal, vagy éppen bank rendszerét megbénító csoport a Twitteren tette közzé, hogy mely adatbázisokba sikerült bejutniuk. Saját elmondásuk szerint egész listát kellett készíteniük arról, hogy hány oldalt is törtek fel pontosan, mert olyan nagy azok száma. A kormányzati hivatalok éppen úgy a támadás célpontjaivá váltak, mint egyes helyi turisztikai cégek, vagy éppen az Izraeli Külügyminisztérium. Ez utóbbival céljuk a nemzetközi fejlesztési program, a Mashav ellen kívántak tiltakozni az Anonymous tagjai. A Tel Aviv-i törvényhatóság weboldalának megbénítása kapcsán érdemes megjegyezni, hogy az állampolgárok számára azért is fontos az oldal, mert az óvóhelyekről innen szerezhetnek tájékoztatást.

Az Anonymous egyes weboldalakon a palesztinokat támogató írásokat, vagy képeket helyezett el,ezzel is a palesztin nép melletti kiállását bizonyítva. Segítségüket információnyújtással is kívánják alátámasztani, és arra hívják fel a Twitteren a figyelmet, hogy akinek gázai ismerőse van, juttassa el hozzá azokat az információkat, melyek segítségével könnyebben elkerülhetik az Izraeli Védelmi Erőkkel való találkozást.A csoport tagjai üzentek az IDF szóvivőjének, miszerint érdemes lenne a hackerek képviselte erővel számolnia.