A Microsoft bejelentésében hívja fel közel 40 millió Xbox LIVE felhasználó figyelmét arra, hogy fordítsanak több figyelmet arra, hogy mennyire biztonságosak a felhasználói fiókjaik. A rendszer biztonságáért felelős munkacsoport emellett bejelentett néhány nagyobb fordulatot eredményező változtatást, és frissítést is.

Az Xbox LIVE vezető menedzsere, Alex Garden azt mondta, hogy többek között a felhasználók általi visszajelzéseket is figyelembe vették a felhasználók fiókjainak az egész világon életbe lépő védelmének a felállításakor. Egy vendég által írt, az Xbox hivatalos fórumán megjelent bejegyzés szerint már több lépés ténylegesen életbe is lépett ezek közül.

Gamertageket, felhasználóneveket, és jelszavakat begyűjtő káros programokat, valamint adathalászszoftvereket is állítottak le a fejlesztések során a rendszerben. Egyedi ellenőrzőkódokat küldtek el a felhasználók által használt biztonsági telefonszámokra és másodlagos e-mail címeikre, hogy ellenőrizzék a vásárlásaikat, és az olyan profilváltoztatásokat, amelyek nem a tényleges felhasználók megszokott eszközeikről történtek. Az elektronikus úton történő vásárlásokra külön figyelmet is fordít a csapat, mivel jóval magasabb számú embert károsítanak meg így, mint akárhogy máshogy az Xbox LIVE rendszerében. Más kulisszák mögötti  fejlesztésekre is sor került, és még fog is kerülni, amelyek nagyban hozzájárulnak a biztonsági fejlesztésekhez a közeljövőben.