Szeretjük azt hinni, hogy bankkártyánk azonosító adatai teljes biztonságban vannak, amikor online fizetünk vele. Ezt azonban már számtalanszor megcáfolták azok a hacker támadások, amelyeket anyagi haszonszerzés céljából követnek el. Ez történt akkor is, amikor egy nemzetközi bűnszervezet olyan hihetetlen mennyiségű gépet fertőzött meg, és fért hozzá a felhasználók bizalmas adataihoz, hogy még kimondani is sok azt. A 11 millió megfertőzött gépen keresztül 850 millió dollárnál is többet loptakaz elkövetők, akiket azonban a Facebook közreműködésével sikerült elfognia az FBI-nak.

.

.

A minden idők legnagyobb kiberbűnözésében részt vevőket Bosznia és Hercegovinában, Peruban, Macedóniában, Horvátországban, az Egyesült Államokban, és az Egyesült Királyságban sikerült kézre kerítenie a hivatalnak. A csalás során az úgynevezett Yahos szoftver többféle változata került bevetésre, amellyel megfertőzött gépek száma is rekordnak számít az ügy kapcsán. A Butterfly névre hallgató bothálózatsegítségével a megszerzett bankkártyák, számlák adataival, az azonosítókkal és a belépési kódokkal 850 milliós összeggel rövidítették meg a bűnözők áldozataikat.

A népszerű közösségi oldal, a Facebook biztonsági szakemberei segítséget nyújtottak az FBI-nak az elkövetők azonosításában, ám személyesen is érintett az ügyben az oldal, ugyanis a 2010-től idén októberig fertőző Yahos szoftver a Facebook felhasználóinak gépeit is támadta. Az eljárás során az FBI az elkövetők állampolgársága szerint illetékes hatóságokkal nemzetközi együttműködés keretein belül dolgozik együtt.