A korábban már többször említett bankok elleni támadások nem csendesednek az idővel sem. A Keynote Systems legfrissebb jelentése alapján ugyanis kijelenthető, hogy a szolgáltatásmegtagadással járó támadások mind több problémát jelentenek a hitelintézetek számára. Miként az előrejelzések is mutatták az év elején, idén megkétszereződött a bankok ellen elkövetett hacker támadások száma, melyek legtöbbször időszakos leállással, és a szolgáltatások szünetelésével jártak együtt. A szakértők úgy vélik, hogy ugyanaz az iráni hacktivista csoport tehető felelőssé az összes incidensért.

adat

.

A célkeresztben elsősorban amerikai pénzintézetek vannak, és immáron hét hónapja törik a borsot a hackerek a biztonsági szakemberek orra alá. A hozzáértők úgy vélik, hogy nagyon is értik a dolgukat a hackerek, hiszen ha csupán az elmúlt hat hetet vesszük figyelembe, akkor is mindösszesen 249 óra szolgáltatás kieséssel kell számolni a legnagyobb bankok esetében.

Amellett, hogy rendkívül fontos a banki szektor, és azok rendszereinek kifogástalan működése, azért is veszélyesek a bűnözők, mert olyan módszert használnak, ami nem éppen megszokott. Nem a már ismert, fertőzött gépekből álló botnet hálózatokat használja ugyanis a csoport, hanem adatközponti erőforrások használatával éri el célját. A szinte pontosan kéthetenként indított akciók a kivitelezés szakaszára, majd utána a propaganda, és a következő támadás megszervezésére bonthatóak. A jövőben valószínűleg az American Express, a Citizens Financial, de a Bank of Amerika is számíthat támadásra, s természetesen a többi nagy hitelintézet sincsen biztonságban a csoporttól.