Nem egyszer hallhattunk már arról, hogy a hackerek a „jó ügy” mellé állnak, és a kiberbűnözés helyett az ellene való harcban való részvételt preferálják. A terület szakértőinek képzése, az etikus hackelés és a biztonságos szoftverfejlesztés már eddig is az Óbudai Egyetem sajátosságai közé tartozott, de ezúttal a felsőoktatási intézmény tovább lépett ezen az úton, és a most megnyílt Etikus Hacker Oktató- és Vizsgaközpont kialakításával több olyan tanfolyamnak is otthont ad majd, melyek a terület magasan képzett szakembereit termelik majd ki.

neumann_etikus_hacker_bitport

 

A nemzetközi vizsgaközpontként is funkcionáló intézmény vezetője dr. Erdődi László, aki rendszerbiztonsági szakértőként, valamint a Szoftvertechnológia Intézet adjunktusaként tevékenykedik, várja más intézmények hallgatóit is, akik tapasztalt és magasan képzett oktatóktól sajátíthatják el a tudást, mely az EC Council által kiadott Certified Ethical Hacker képzettség megszerzésével jár majd együtt.

A képzés során a hallgatók megtanulják, hogyan gondolkodnak a hackerek, s ezzel együtt a magas szintű szakmai képzés ahhoz járul majd hozzá, hogy a későbbiekben rájuk bízott informatikai rendszerek védelmét tökéletesen meg tudják valósítani majd. Többek között a támadások jellegének, és felismerési módjának ismerete a jó szakember ismérvei, mely tudásért igen jól fizető állások várnak a delikvensekre. A legjobban teljesítők számára pedig az egyetem további előnyöket biztosít.