Hacker hírek

Facebook feltörés

 

Napjaink legelterjedtebb közösségi oldala a facebook.
Az emberek akár napi 3-4 órát töltenek a facebookon cseteléssel, játékkal vagy képek nézegetésével. Egy-egy facebook fiók ezért sok titkot rejthet magában. A legtöbb embert a kíváncsiság ösztönöz facebook fiókok feltörésére, éppen ezért nagyon körültekintőnek kell lennünk!

A facebook feltörésének leggyakoribb oka a féltékenység, hisz senki sem szeret párjával szemben a sötétben tapogatózni. A féltékeny barát vagy barátnő tudni szeretné mit művel a párja a hátuk mögött. A facebook feltörésére sok módszer létezik, viszont ezeknek csupán negyede ad kézzelfogható eredményt. Az interneten rengeteg vírusos, úgy nevezett “Facebook feltörő program” van, amelyek megfertőzhetik a számítógépedet és a jelszavaidat ellophatják. Egy friss, megbízható vírusirtó használatával a legtöbb régebbi módszer ellen sikeresen megvédhetjük magunkat, azonban így is számtalan olyan feltörési módszer, technika létezik, ami ellen nem sokat ér a vírusirtó vagy a tűzfal. A facebook fiókunk feltörésére épp ezért nem olyan nehéz, mint amilyennek sokan gondolják. Egy kezdőbb felhasználó is könnyen megszerezheti a jelszavunkat ha nem figyelünk oda.

Néhány ok, amiért talán már fel is törhették a Facebookodat

 

1. Féltékenység: azt hiszem ez a legtriviálisabb indok, amiért akárki kutakodhat a Facebook üzeneteink, ismerőseink között. Durvább esete ennek az, amikor jelenlegi párunk még fizetni is hajlandó, hogy ezt más segítségével megtegye, hiszen valószínűleg nem tudja, hogyan lehet Facebookot profilokat feltörni. Ha párunk más nőkkel/férfiakkal való levelezésébe bele tudunk nézni, akkor könnyedén megbizonyosodhatunk az őszinteségéről.


2. Rosszat akarás: Mindenkinek vannak rossz akarói és sajnos rosszindulatú emberekből sosem fog kifogyni a világ. A legtöbb felhasználó nem törli a bizalmasabb, magán Facebook üzeneteket sem, hisz nem számít arra, hogy valaki feltöri a profilját. Ha egy ellenségünk feltörni a profilunkat, akkor személyes üzeneteinket könnyen megoszthatja másokkal, ami rengeteg kínos szituációt szülhet.

3. Anyagi érdekek: Elég szép összeget kereshet az aki feltör hírességek, politikusok, vagy bármilyen más befolyásos személy profilját. Az ott található bizalmas beszélgetéseket továbbíthatja bulvár lapoknak vagy konkurenseknek amiért cserébe szép összeget tehet zsebre. Nem kell hírességnek lennünk, hogy ettől tartsunk, ugyanis mindenkinek vannak apróbb titkai amit nem szeretnénk, hogy nyilvánosságra jusson. Ha nem megfelelő személyhez kerülnek ezek az információk, könnyedén kiszolgáltatottá válunk és megzsarolhat velük.


4. Kíváncsiság: úgy hiszem legtöbben ezt véljük a legártatlanabb oknak, de ha jobban belegondolunk, bizony ennek is éppen elég kellemetlen következménye lehet ránk nézve. Teszem fel például azt a lehetőséget, hogy még ha csak egy ember is az, aki megtud ezt-azt, akkor is elég nagy rá az esély, hogy ha már egyszer kíváncsiságból eljutott az információig, akkor bizony azt tovább is fogja adni. Így aztán nem lehet tudni, hogy meddig jut el, viszont amikor egyszer majd mi magunk szembesülünk vele… Akkorra pedig már talán az összes ismerős tud róla, akaratodon kívül, ami nem is kérdéses, hogy egy felettébb rossz élmény.

5. Szívatás: ezt még talán poénnak is vehetjük, amennyiben a közeli ismerős, barát, vagy haver követte el, hiszen akkor még nem igazán van baj, hiszen ha elég jóban vagyunk vele, akkor mindent vissza is tud csinálni. Persze ennek is lehet rossz vége, komolyabb problémák is keletkeznek abból, ami egyébként csak viccnek indult. Egy jó barátságnak pedig ez csúnya véget szabhat!