Meglepően sok kattintásba kerül egy sikeres Facebook regisztráció. A folyamat egyáltalán nem nehéz, ahogy az alant olvasható is. A sikeres csatlakozáshoz videó útmutatót is készítettünk.

  • Legelső dolgunk a Facebook.com weboldal megnyitása. A főoldalon máris azonnal kitölthetőek az alap információink, mint például a név, e-mail cím, valamint a jelszó. A jelszót érdemes körültekintően begépelni, ugyanis valamiért nem szükséges még egyszer beírni, így nem derülnek ki az esetleges elgépelések. Ha minden mező kitöltve, klikk a regisztráció gombra.
  • A következő oldalon megpróbálhatjuk felkeresni már beregisztrált ismerőseinket e-mail fiókunkon keresztül. A fiók jelszavát meg kell adni, de nincs ok aggodalomra, a folyamat biztonságos. Ha nem szeretnénk ezen a módon ismerősöket keresni, a lépés kihagyható.
  • Ezután életünk fontosabb helyszíneit lehet beállítani. Iskolák, munkahelyek, szülőváros és jelenlegi tartózkodási hely. Érdemes figyelni a felajánlott lehetőségekre és rákattintani a megfelelőre. Így könnyebben találhatunk majd régi ismerősöket, ugyanis a Facebook ezen egyezések alapján is ajánl ismerősöket. Beállítható az is, hogy mely adatainkat kik lássák, méghozzá a sorok végén található földgömb ikon megnyomásával.
  • A következő oldalon máris néhány, az előbb megadott információk alapján választott ismerősjelöltközött lehet válogatni.
  • Az utolsó oldalon pedig profilképünket állíthatjuk be. A képet feltölthetjük a számítógépről a fénykép feltöltése, majd a tallózás gomb megnyomásával (fontos, hogy mérete maximum 4 megabájt lehet), vagy készíthetünk egy vadonat új képet is, webkameránk segítségével.

A mentés és folytatás gombra kattintva máris a Facebook főoldalán, vagyis a saját hírfolyamunkon találjuk magunkat. A legutolsó lépés csak annyi, hogy a regisztráláshoz is használt e-mail címünkre érkezett üdvözlőlevélben található aktivációs linkre rákattintsunk, és végeztünk is a regisztrációval.