Szinte napi-heti rendszerességgel hallható a hírekben, hogy az Anonymous hacker csoport tagjai éppen mely rendszereket, weboldalakat törték fel. Nincs ez másként hazai követőik körében sem, akik a közösség ünnepnapjának számító november ötödikén ismét kivetették hálójukat fontos közintézmények honlapjaira.

.

Az elnyomó hatalom ellen való fellépést zászlajukra tűző aktivisták tevékenységét a rendőrség szerint sem lehet félvállról venni, hiszen szakértelemmel mindenképpen rendelkeznek, és ha ehhez megfelelő anyagi háttér is kapcsolódik, akkor bizony komoly gondokat okozhatnak. Ezt bizonyítja, hogy a Provident hitelintézet és a Közgép honlapját hétfőn egy órára nem lehetett elérni. Az OTP és a Híradó weboldala is a célpontok között volt, és a Terrorelhárítási Központhonlapját is fel akarták törni a hackerek, ám ez folyamatos próbálkozás ellenére sem sikerült.

A magyar vonatkozás esetében a hackerek a Facebook-on hozták nyilvánosságra, hogy a TEK is célpontjaik között szerepel, s állításuk szerint jelenlegi tevékenységükkel a szeptemberben letartóztatott társaikért kívánnak bosszút állni. A videóüzenetben a házkutatás, a letartóztatás ellen tiltakoztak, és kifejezték, hogy olyan csoport ez, amelynek tagjai közül ugyan elfoghatnak egyet-egyet, de a hatalommal való visszaélés megakadályozásának érdekében több száz szakmailag hozzáértő kerül majd annak helyére. Az online támadásokkal fenyegetőző csoport külföldi tagjai nem kisebb rendszerekbe jutottak már be, mint például az NBC, a Symantec vírusírtó cég, az amerikai védelmi minisztérium, vagy a New York-i tőzsde oldalai.