1. Próbáld meg visszaszerezni a saját profilodat:  Az alábbi linken jelentheted, ha valaki illetéktelenül használja a profilodat avagy feltörte azt. Érdemes még a biztonsági beállításokat is szemügyre venni, amit itt tehetsz meg.
  2. Jelszavak megváltoztatása: Egyértelmű, ha egyszer már sikerült valakinek belépnie a fiókodba, akkor tudhatja a jelszavadat. Tehát ezt muszáj lesz megváltoztatnod, sőt ha több helyen használod ugyanazt a jelszót akkor mindenhol változtasd meg.
  3. Futtasd le a vírusirtó programodat: Lehet, hogy a hacker egy vírus, keylogger vagy egyéb kártevő programmal fért hozzá a számítógépedhez és így a profilod adataihoz is. A vírusirtód adatbázisának frissítése után csinálj egy teljes átvizsgálást, hogy a legrejtettebb kártevőre is fény derüljön. Ha nem a saját gépeden használtad, mindenképp értesítsd a tulajdonost a teendőkről. Jó ötlet lehet a Facebook fiókod kártevő mentességét ellenőrizni (ál-vírusirtó alkalmazások eltávolítása)
  4. Barátok, hozzátartozók értesítése: Értesítsd a barátaidat és szeretteidet mielőtt még lejárató vagy akár az ő adataik megszerzésére irányuló üzeneteket kapnának. Minél előbb riasztod őket, annál biztosabb, hogy ők nem kerülnek hasonló helyzetbe.

Beletelhet egy kis időben az eredeti állapot visszaállítása, de minél hamarabb letudod reagálni józanul az eseményeket, annál kisebb az okozott kár és a helyreállítási idő is kevesebb lesz.