Az Egyesült Államokban élő anya 6 váddal kell hogy szembenézzen, amiért megváltoztatta fia jegyeit, valamint több ezer személyes aktát is feltört, amik szerződéseket, alkalmazotti jelentéseket, és egyéb információkat tartalmaznak.

A 45 éves Catherine Venusto a Northwestern Lehigh Kerületi Iskola titkáraként dolgozott, és legalább két gyermeke járt oda. Szerepel a vádban még lánya jegyeinek átfokozása, valamint fia eredményeinek megmásítása is, emellett a tanfelügyelő adatainak felhasználásával lépett be a kerületi e-mail rendszerbe, ahol hozzáfért a Northwester

n Lehigh humánerőforrás-rendszeréhez. A tanfelügyelő adatait összesen 110 alkalommal használta a bűncselekmények elkövetéséhez. Venusto másik 9 alkalmazott adatait is felhasználta, főképp azokét, akiknek közvetlen hozzáférése van a rendszerhez.
A 2008-tól 2011 áprilisáig tartó időszakban tevékenykedett az édesanya, tettei pedig 2011 januárjában váltak gyanússá, ugyanis nem értették miért ellenőrzi ilyen rendszerességgel az igazgató az elektronikus naplót. Ekkor derült ki, hogy valójában nem is tette, így a turpisságra fény derült. A rendszert azonnal leállították, és a rendőrségre vitték az ügyet.Amennyiben Venusto legfeljebb 42 év börtönnel és 90.000$-os bírsággal nézhet szembe Debbie Garlicki, az Attorney Kerület szóvivője szerint.
Az incidenshez vezető egyszerű ok az az, hogy túl lazán bántak a biztonság fenntartásával. Valószínűleg fontos hogy egy titkárnő tudjon a főnöke bejelentkezési adatairól, azonban elképzelhetetlen, hogy az igazgató, Dr. Mary Anne Wright miért nem változtatta meg ezt miután már Venusto nem dolgozott ott.

 

Ez egy jó tanulság, hiszen ha az ex-alkalmazott kisétál a kóddal a fejében, az megkísérthet még később…