Az Anonymous hacker csoport tevékenysége kapcsán már számtalanszor tapasztalhattuk, hogy nem mentes az elnyomó hatalmak elleni harctól. A napokban azonban a Parasztu névre hallgató csoport indított támadást a Nemzetközi Atomenergi Ügynökség ellen. A hacker csoport neve perzsa nyelven nem mást jelent, mint fecske, de ténykedésükről eddig nem sok hír szólt – egészen mostanáig.

.

A bécsi székhelyű NAÜ szerverének megtámadásáról az ügynökség szóvivője tájékoztatta a nyilvánosságot, és mélységesen elítéli a hackerek tevékenységét, még úgy is, hogy gyakorlatilag csak régebbi adatokat sikerült megszerezniük egy rég nem használt szerverről. Az Izrael ellenes csoport weboldán közzé is tette annak a száznál is több nukleáris szakértőnek a nevét, és adatait, akikről információkat találtak. A közzététel mellett egy felhívást is eszközöltek, melyben az iráni atomtudósok elleni harcról nyilvánítják ki véleményüket. A hackerek a közzétett szakértőket arra szólítják fel, hogy segítsenek az izraeli nukleáris fejlesztések megakadályozásában.

Egyes vélemények szerint a rendkívül ügyesen végrehajtott támadás bőven ad majd feladatot a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség biztonsági szakembereinek.