Hacker hírek

Instagram feltörés

 

Az Instagram 2010 végén jelent meg, évekig csak iPhone-okon lehetett használni és a mostani állapotához képest rettentően egyszerű volt. Filteres képeket lehetett feltölteni és bekövetni egymást. Nem voltak videók, hozzászólások, hirdetések, storyk, azaz történetek, a Snapchathez hasonló eltűnő fotók és a legfontosabb, ami miatt egyre több embert érdekel az Instagram feltörés, a privát üzenetek. Ezek a fejlesztések nagy része már azután valósult meg, hogy a Faceobok megvásárolta az Instagram-ot 2012-ben.

Jelszó feltörés szempontjából még is különbség van az Instagram és a Facebook profil között, ugyanis míg a Facebookot sokan (bár egyre kevesebben) asztali számítógépről, laptopról használják, az Instagramot szinte kizárólag mindenki telefonon használja. Az oldal számítógépen is elérhető, azonban ott nem lehet az összes funkciót használni. Magyarországon 2015-2016-ban robbant igazán, korábban csak fiatalok használták, ma már egyre több középkorú és nyugdíjas is használja.

Az Instagram feltörés legnagyobb oka a féltékenység

Az oldalt sokan használják ismerkedésre, és nehéz valakinek a tevékenységét nyomon követni. Milyen képeket like-ol, miket kommenttel és a legfontosabb, kikkel folytat privát beszélgetéseket. Ha valakinek privát instagram profilja van és nem engedélyezi hogy bekövessük, akkor csak feltöréssel lehet kideríteni miket csinál az oldalon.

A már bevált feltörési módszerek alkalmazhatók itt is, kémprogramok és billentyűzet rögzítés nem csak számítógépre hanem okostelefonokra (iPhone és Android) is léteznek. Blackberry-re és Windows phone-ra is léteznek/léteztek megfigyelő programok, azonban ezeket már nem fejlesztik, ugyanis ezek kihalófélben lévő rendszerek.

Teljes megfigyelés > jelszó megszerzés

Jelszó megszerzéssel is sok titokra fény derülhet, azonban ha valaki rendszeresen törli a kapott és küldött üzeneteket a teljes igazságra nem fogunk rájönni. Kémprogramok (alkalmazások) segítségével az áldozat telefonjának teljes megfigyelése alatt tarthatjuk. Az alkalmazás rögzíti a beszélgetéseket egy rejtett helyen így hiába kerülnek törlésre azok Instagramon belül, a kémprogram által készített másolat örökre megmarad. Ezek az alkalmazások titokban folyamatosan töltik fel az adatokat az internetre és így bármikor hozzáférhetünk a folyamatosan frissülő tartalomhoz. További előnye, hogy nem csak az Instagram beszélgetéseket, hanem Facebook, Skype, E-mail stb. üzeneteket is rögzíti. Sőt, híváslista és helymeghatározás segítségével szinte mindent megtudunk a megfigyelt célszemélyről.

Hűtlenség az Instgaram

Hogy viselkedik egy hűtlen fél az Instagram-on? Összeírtunk egy listát, minél több pontja igaz a másik félre annál valószínűbb, hogy az illető flörtölésre, ismerkedésre is használja az alkalmazást. Fontos megjegyezni, hogy a tinédzserek és a középkorúak teljesen máshogy használják az alkalmazást, ezért ne ítéljünk meggondolatlanul.

 1. Saját profil
  Profil leírásban szerepel-e a kapcsolati státusz, van-e rajta sok közös kép, azok leírása mennyire említi a másik felet, a közös boldogságot.
 2. Követett profilok
  Az ismerősökön és a hírességeken kívül kiket követ még? A sok ellentétes nemű, korban hozzá illő profil gyanús lehet.
 3. Like-ok és kommentek
  A legjobb közös barátok képét természetes, hogy likeolja és kommenteli, de akiket alig vagy egyáltalán nem ismer minek? Lehet fel akarja kelteni magára a figyelmet?
 4. Privát üzenetek
  Az beszélgetéseket részben vagy egészben ki lehet törölni. Értelmetlennek tűnő párbeszéd? Akkor szinte biztos, hogy bele lett törölve.
 5. Használati szokás
  Korábban alig használta de mostanában folyton azon lóg.

 

Feltörék az Instagram-od? Gyanús jelek és megoldás