A sokat emlegetett  tavalyi Sony botrány éppen csak véget ért, és kimondta a bíróság, hogy a cégóriás nem felelős a körülbelül hetven millió felhasználót adatait érintő gondokért, máris újabb problémával kell szembenéznie a cégnek. A „három muskétás” névre keresztelt hacker csoport ugyanis nem kis borsot tört a Sonyorra alá, mely esetből akár még nagyobb kalamajka is születhet, mint a tavalyi volt.

.

Történt ugyanis, hogy a csoport tagjai nyilvánosságra hozták azt az LVO kulcsot, amellyel a PS 3 egyik biztonsági eszközének vágtak alá.Ezzel egy időben egy másik csoport is nyilvánosságra hozott egy, a Sony tiltásait megkerülő kulcsot. A  „három muskétás” célja elmondásuk szerint az volt, hogy a másik csoport ne élhessen vissza az ő munkájukkal.

Sony számára mindez igen nagy problémát okoz, hiszen hiába költenek biztonsági frissítésekre, és adnak ki újabb és újabb verziókat a külső firmware-t használók ellen, ha a kulccsal ezt semlegesíteni lehet. Egyébként azt már régóta nyílt titok, hogy a cég és a nyitott platformot érvényre juttatni kívánó hackerek között folyamatosan zajlik a küzdelem, és talán ez utóbbi akció vezethet el odáig, hogy a Sony változtat majd üzletpolitikáján, és a zárt rendszeren némileg nyitnak majd. A cég presztízsét is érintő hacker támadás minden bizonnyal nem múlik el nyom nélkül a Sony életében.