A közösségi portálok világszerte igen kedveltek a fiatalok körében, s talán mindannyian tisztában is vagyunk vele, hogy a Facebook az a hely, ahol valóban mindenki fent van. Internetezési szokásaink igen eltérőek, de valamiben mégis hasonlítanak a fiatalok a McAffee amerikai fiatalokat vizsgáló intézet szerint, ugyanis ennek a korosztálynak több mint kétharmada titkoljailyen vagy olyan módon szülei elől, hogy mivel is üti el idejét a számítógép előtt.

.

Mivel legtöbbször nem szülői felügyelettel ülnek a tinik a net előtt, így talán kissé naiv szüleik nyugodtan gondolhatják, hogy semmi személyiségükre, vagy jövőjükre károssal nem foglalkoznak a fiatalok. Ez azonban a megkérdezettek szerint korántsem így van, ugyanis közel hetven százalékuk titkolózik online tevékenységéről. A világháló még szélesebb körben való elterjedésének és a közösségi portálok soha nem tapasztalható népszerűségének okánál fogva ez a szám két év alatt csaknem a duplájára növekedett.

.

A tinik elsősorban aböngészési adatok előzményeinek törlését választják, de a szülők által gyakran tapasztalt a hirtelen bezárt ablakok, vagy a gyors üzenettörlésekélménye. A fiatalok elmondása szerint általában több e-mail címmel rendelkeznek, s vannak-  egészen pontosan kilenc százalék – akik kifejezetten szüleik megtévesztésére tartanak fenn „kamu” Facebook profilt.

A vizsgálatok arra is fényt derítettek, hogy a szülők jóval kevesebb internet előtt töltött óráról, tudnak, mint amennyit a csemeték valójában a neten lógnak. A pornográf tartalmak utáni keresgélést bár a szülők 12 százaléka tartja nyilvánvalónak, és a többiek csupán reménykednek, hogy nem így történik, addig bizony a tinik egyharmada látogat rendszeresen pornóoldalakat. A Facebook népszerűsége mellett itt is egyre több a pszichikailag, vagy fizikailag erőszakos tartalom, mely természetesen korosztálytól függetlenül eljuthat gyerekünkhöz is.