A hackerek ténykedéséről eltérőek a vélemények, és míg sokan elítélik a weboldalak feltörését, az adatlopást és hasonló cselekményeket, addig mások tehetséget és lehetőséget látnak a témához bizony igenis kiemelten értőkben. Ez történt legutóbb Charlie Miller esetében is, aki az Apple rendszereit többször is kijátszotta, s míg a cégóriás letiltotta hozzáférését a biztonsági szakembernek a fejlesztésekhoz, addig a Twittermeglátta a benne rejlő tehetséget, és már állást is ajánlott neki melyet Miller el is fogadott.

Arról egyelőre nem esett szó a nyilvánosság előtt, hogy egészen pontosan milyen munkakörben is lesz alkalmazva az Apple-nél nem kívánatos személy, de tapasztalatából adódóan valószínűleg a Twitterbiztonsági rendszereinek figyelemmel követése és fejlesztése lesz a feladata.

.

Hozzá hasonló szakemberek érkeznek októberben hazánkba, hiszen 12-13-án megrendezésre kerül aHactivity, ahol a fő témakörök a kiberbűnözés és a kiberterrorizmus lesznek. Nem véletlen, hiszen a világszinten is kiemelkedő színvonalon a témával foglalkozó amerikai Jeff Bardin, és angliai Sir David Pepper lesznek a rendezvény vezérelőadói.

Az említett témakörök mellett olyanok is várhatóak lesznek, melyek az utóbbi időben ilyen-olyan hackertámadások kapcsán a világsajtóba kerültek, mint például a túlterheléses DDoS támadások, az adatbázisok biztonsági felügyelete, az Android-biztonság, és az ezzel összefüggő kormányzati kémkedések.

Hasonlóan izgalmas kérdéskörnek ígérkezik a kiberkémkedés, az ál-személyiségek létrehozatala a világhálón, és a közösségi oldalakról történő adatgyűjtés. Ez utóbbi pedig mindenképpen olyan témakör, amellyel érdemes még laikusként is tisztában lennünk, ugyanis a nem megfelelő biztonsági beállításokkal akár olyan információkat is kiadhatunk magunkról, melyek befolyásolják a későbbieket, s akár hacker támadások kapcsán is felhasználhatóak az adataink. Sajnos nem egyszer tapasztaltunk már ilyet, vagy az sem ismeretlen történet, amikor kormányzati hivataloktól csaltak ki, loptak személyes adatokat, melyekkel azután visszaéltek. Az internet világa számos előnye mellett legalább annyi veszélyt is tartogat.

.