Fiókfeltörés, hacker támadások magánszemélyek gépei ellen, illegális botnet hálózatok, melyeknek akár saját gépünk is tagja lehet, kiberkémkedés, és a PC feletti akár teljes irányítás átvétele – az internetes bűnözés világa olyan széles, hogy érdemes rendkívüli módon odafigyelnünk az adatbiztonságra, ha nem szeretnénk, hogy adataink illetéktelen kezekbe kerüljenek. Természetesen számos, a büntetőjog által is megnevezett cselekményt is véghez vihetünk a világháló nyújtotta szabadságot kihasználva, s akár nem létező diplománkat, szakképesítésünket, vagy a szükséges okmánybélyegeket is elkészíthetjük egy egyszerű program segítségével.

Bár a hasonló weboldalakra ritkán lehet rábukkanni, és azok, akik a területen tevékenykednek, nem feltétlenül hirdetik magukat, mégis a neten keresgélve találhatunk olyan honlapot, ahonnan diplomák, oklevelek, és többféle igazolvány sablonját tölthetjük le. A több száz különféle okmányt tartalmazó archívum elméletileg oktatási célokra került fel a világhálóra, ám nem nehéz kitalálni, hogy ezekkel akár visszaélések is elkövethetőek.images

Hasonlóképpen megtalálható az interneten olyan program is, mellyel bélyeget hamisíthatnak azok, akik negatív céllal igyekeznek kihasználni a net korlátlanságát. A program még kezdő felhasználók számára is egyszerűen használható, és néhány kattintással bankok, kormányzati szervek logóit is létrehozhatjuk a kívánt formában.

Bár a weboldal felhívja a figyelmet a Btk. vonatkozó részeire, de miként a torrent oldalak sem veszik figyelembe a szerzői jogi szabályozást, így valószínűleg nem kevesen választják a képesítések megszerzésének könnyebb és mindenképpen gyorsabb módját. A letölthető dokumentumok hitelességéről, és valódiságának mértékéről egyelőre nincsenek információk, de nem véletlen örvendenek akkora népszerűségnek a hasonló lehetőséget kínáló site-ok.