Az interneten garázdálkodó, potya jövedelemért semmitől vissza nem riadók ez alkalommal az FBI nevével kívánnak visszaélni, és pénzt zsarolni a szerzői jogvédelem zászlaját lobogtatva. A jogsértés tényállásának kimerítésétől, és a lehetséges szankcióktól rettegve azonban ne dőljünk be azonnal a jobban végiggondolva egyértelműen átverés-szagú dolognak, hiszen esélytelen, hogy felugró ablakbanfigyelmeztetne bennünket a Szövetségi Nyomozóiroda az elkövetett bűncselekvényre.

A filmekből már jól ismert amerikai nyomozószerv állítólagos üzenetét, és az abban foglaltakat semmiképpen nem szabad követni, hiszen nem csúfos lebukásról, csupán a Reveton elnevezésű vírusról van szó, mely minden bizonnyal megfertőzte a gépet. Ha az ehhez hasonló szituációkat elkerülni kívánjuk, mindenképpen használjunk rendszeresen frissített vírusirtót, hiszen ma már jól tudjuk, hogy nem szűrhetőek ki egyértelműen azok a weboldalak, melyekről vírus költözhet gépünkre, néha komoly gondokat okozva ezzel.

Akik még emlékeznek az Onehalf 2000-es megjelenésére, már ismerősként üdvözölhetik az új hírt, miszerint ismételten váltságdíjakat követelnek egyesek a világháló korlátlanságával visszaélve. Az elmúlt tizenkét évben többször találkozhattunk hasonló esetekkel, s nincs ez másként most, a Reveton nevű vírus esetében sem.

A feltételezések szerint egy orosz bűnözői csoport tehető felelőssé az egészért, ám mára a korábbi cirill betűs riogatás helyett az angol nyelv, és ezúttal az FBI intézménye került a palettára. A júniusi hírekből ismert egy újabb galád akció, miszerint gyermekpornó anyagokra bukkantak gépünkön, s a kínos következményeket elkerülvén fizetésre szólították fel az elkövetők a gyanútlan internetezőket. Azt talán már mondani sem kell, hogy az FBI intenzíven keresi őket, és minden követ megmozgat, hogy nevével ne élhessenek vissza a jövőben.