Az Anonymus hacker csoport vasárnapra ígért elsöprő erejű kibertámadást Izrael ellen, mely során céljuk az volt, hogy a létfontosságú hivatalok, bankok és minisztériumok weboldalainak működésképtelenné tételével Izraelt gyakorlatilag letöröljék az internetről. Miként azonban kiderült, és Jichák Ben Jiszráel szakhatósági képviselő is elmondta, az Anonymousnak nem sikerült komolyabb kárt okozni egyetlen rendszerben sem.

Vasárnap reggel került sor a támadásra, mely során az izraeli statisztikai hivatal, az oktatási és védelmi minisztérium honlapjai éppen úgy célkeresztbe kerültek, mint több bank. Arról és értesült a média, hogy a tőzsde, valamint a pénzügyminisztérium weboldalára is kísérletet tett betörni a csoport, ám sikertelenül végződött az akció. Az viszont tény, hogy tizenkilencezer Facebook-oldal feltörése eredményes volt, valamint e-mail cím plusz jelszó kombinációk is nyilvánosságra kerültek.

masterhacks_anonymous_amenaza_zynga_farmville

Izrael már tavaly novemberben is az Anonymous áldozatává vált, amikor is hétszáz honlapon próbáltak elérhetetlenné tenni, köztük a külügyminisztérium és az államelnöki hivatal weboldalát is. Az apropó akkor a Gázai övezetből indított rakéták elleni Felhőoszlop hadművelet volt. Miként azonban a tapasztalatok is mutatják a hacker csoport nem érte el célját ezúttal sem.