Hacker hírek

Snapchat feltörés

 

A Snapchat-et 2011-ben alapították egyetemisták, azzal a céllal hogy azonnal eltűnő képeket küldjön egymásnak két felhasználó. A megnyitás után pár másodpercig megtekinthető majd automatikusan eltűnő fotót az üzenet küldője és címzettje se tudja többé megnyitni. Az évek alatt rengeteg új funkcióval bővült a Snapchat de az alkalmazás alapja továbbra is az eltűnő képek és üzenetek.

Snapchat feltörése esetén, ha belépünk más fiókjába, nem fogunk korábbi üzenetekkel találkozni. Résen kell lennünk, és amint érkezik egy új üzenet, nekünk kell megtekinteni mielőtt a másik fél megnézné és örökre eltűnne. Ha csak simán megnézzük, akkor azután el fog tűnni és gyanús lesz az áldozatnak. Azonban létezik erre is megoldás! Vannak olyan alkalmazások amikkel titokban megnézhetjük az üzeneteket anélkül, hogy azok olvasottnak legyenek jelölve így elkerüljük azok törlését és a lebukást. Sőt akár el is menthetjük azokat bizonyítékként.

Teljes megfigyelés > jelszó megszerzés

Jelszó megszerzéssel is sok titokra fény derülhet, azonban ha valaki rendszeresen törli a kapott és küldött üzeneteket a teljes igazságra nem fogunk rájönni. Kémprogramok (alkalmazások) segítségével az áldozat telefonjának teljes megfigyelése alatt tarthatjuk. Az alkalmazás rögzíti a beszélgetéseket egy rejtett helyen így hiába kerülnek törlésre azok Instagramon belül, a kémprogram által készített másolat örökre megmarad. Ezek az alkalmazások titokban folyamatosan töltik fel az adatokat az internetre és így bármikor hozzáférhetünk a folyamatosan frissülő tartalomhoz. További előnye, hogy nem csak az Instagram beszélgetéseket, hanem Facebook, Skype, E-mail stb. üzeneteket is rögzíti. Sőt, híváslista és helymeghatározás segítségével szinte mindent megtudunk a megfigyelt célszemélyről.