közszereplők és a sztárok élete mindig is nyitott könyv volt a nagyközönség előtt, és a róluk szóló személyes információk, saját használatra szánt képek nyilvánosságra hozatala nagy érdeklődésre tartott számot mindenkor. Ezzel az érintettek bizonyos szinten tisztában is vannak, mégis természetes igényként mutatkozik meg, hogy szeretnék ők is, ha lenne életüknek egy olyan szegmense, mely mentes a nyilvánosságtól. Hírességek ehhez való jogát sértette meg súlyosan az a férfi, aki az online fiókok feltörésével személyes képekhez jutott hozzá, és azt közzétette a világhálón.

.

.

Christopher Chaney nem kisebb sztárok magánéletébe pillantott be, mint Scarlett Johansson vagy Christina Aquilera. Johansson kisasszony esetében ráadásul olyan aktképek kerültek fel az internetre, amelyeket még egykori férjének, Ryan Reynoldsnak szánt magáról. Pikáns jellegükhöz kétség sem férhet, ezért is döntött úgy Otero bíró, hogy a helyzet értékelésekor súlyosbító körülményként veszi ezt figyelembe.

Miként a színésznő-énekesnő Renee Olstead drámaian élte meg a vele is megesett megaláztatást, úgy nem szabadultak teljesen hétköznapi, ismeretlen hölgyek sem Chaney tettétől. Renee Olstead saját elmondása szerint képei nyilvánosságra kerülése után majdnem öngyilkosságot követett el, és csak remélni tudja, hogy mások nem esnek ilyen tett áldozatául. A bíró az ítélet kiszabásánál mintegy példát is akart statuálni, így az eredetileg kért hat év helyett tíz év börtönbüntetésre ítélte Chaney-t. Véleménye szerint a hat év túlságosan kevés lett volna, és nem lenne elég visszatartó ereje a férfi számára ahhoz, hogy többé ne kövessen el hasonló cselekményeket.

A korábbiakban említettek szerint nem csak hírességek váltak áldozattá, hanem például Chaney egyik volt munkatársa is, akinek megszerzett meztelen képeit annak apjának küldte el, arra nem is gondolva, milyen károkat és sérüléseket okoz ezzel mások életében, emberi kapcsolataiban. A kiszabható akár hatvan éves büntetési időtartamhoz képest még így is könnyen megúszta a harmincöt éves férfi a szinte mindenki által elítélendő tettét.