Az interneten garázdálkodó csoportok nem pihennek a nyár végén sem, és olyan méretű támadást intéztek újabban egyes intézmények és a lakosság használatában álló weboldalak ellen is, melyre már egy ideje nem volt példa. Az Anonymous elnevezésű hacktivista csoport talán a témában otthonosan mozgók számára ismert, nos, ez alkalommal is a nevükhöz köthetően történt az esemény, mely során körülbelül egymillió felhasználói fiók került feltörésre. Ez már alapvetően hatalmas számnak bizonyul, hát még akkor, ha tudjuk, hogy ezek egy része bankokhoz, kormányhivatalokhoz tartoztak, melyek rendszerét biztonságosnak véljük.

Mint kiderült, adataink a hozzáértők elől nincsenek biztonságban ilyen helyeken sem, hiszen miként az Anonymuous nézeteivel szimpatizáló Team Ghostshell elmondta, a jövőben hasonló támadások várhatóak. A most megszerzett adatok egy része nyilvánosságra is került a világhálón, ám a tárhelyszolgáltatók gyorsaságának köszönhetően ezek már törlésre kerültek.

kormányzati szervek és bankok adatai közül számlaelőzmények, titkos adatok, felhasználónevekhez tartozó jelszavak kerültek napvilágra, s ennek fényében jogos a félelem a továbbiakban várható ténykedéstől.

Laikusként jogos lehet a kérdés, hogyan is történhetett ez meg, amikor kifejezetten ezeknek az intézményeknek kellene kiemelt hangsúlyt fektetni a biztonságra. A válasz a hacker-körökben jól ismert SQL injektálásban, az SQLmap elnevezésre hallgató programban keresendő.

.

 A felelősséget vállaló csoport nyilatkozatot tett közzé, melyben elmondta, hogy céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet a hiányosságokra, valamint arra, hogy a hackerek kezében igenis hatalom van, melyet nem félnek használni, amennyiben folytatódnak az elmúlt időszakban tapasztalható rendőrségi akciók ellenük. Elmondásuk szerint már az amerikai tőzsde és a nemzetbiztonsági hivatal sincsenek biztonságban tőlük.