Melyik az a közösségi oldal, mely képes arra, hogy függőséget okozzon felhasználói körében? Hát persze, hogy a Facebook! Bár népszerűsége töretlennek látszik a felhasználók számának növekedését szemügyre véve, mégis, a napokban közzétett kutatási eredmények szerint az oldalt bizony egyre többen találják unalmasnak. Az újonnan regisztrálókkal kétségtelenül nő a Facebook tagok száma, de az információk alapján minden ötödik felhasználó már szinte egyáltalán nem használja az oldalt, míg minden második tag akár hetekig is képes lemondani erről a fajta közösségi életről.

Facebook all Over the World

A Pew Research Center ezer amerikai felnőtt körében végzett kutatást a témát illetően. A Facebook felhasználási szokások tekintetében arra az eredményre jutott a vizsgálat, hogy legtöbben egyéb elfoglaltságaik miatt döntenek úgy, hogy szabadidejüket nem ezen a közösségi oldalon töltik. Bár hihetetlennek tűnhet, mégis, a válaszadók tíz-tíz százaléka az unalom miatt, valamint az érdeklődési körnek megfelelő tartalmak hiányában kerüli el az oldalt.

Természetesen nem mehetünk el amellett a tény mellett, hogy a felnőtt lakosságot vizsgálták, ahol három emberből kettő rendelkezik Facebook fiókkal. Ez a szám a tizenévesek körében jóval magasabbnak mutatkozik, épp úgy, mint a felhasználással töltött idő is. Az eddig nem regisztrált felnőtteknek csupán nyolc százaléka mutatott rá hajlandóságot, hogy tervei között szerepel a jövőben regisztrálni is. Tény, hogy a néha bizony semmitmondó megosztott tartalmak nem feltétlenül bizonyulnak érdekesnek az idősebb korosztály számára. Az ismerősökkel, barátokkal való kapcsolattartás pedig egyéb fórumokon is megvalósulhat.