Christopher K. Stangl FBI ügynök neve igencsak ismertté vált az elmúlt napokban, ugyanis mint több helyen hallhattuk már, az AntiSec hacker csoport állítólag az ő gépéről jutott hozzá 12 millió Apple felhasználó személyes adataihoz, melyek közül egymilliót némi kozmetikázással közzé is tettek a világhálón. A gép feltörésére a Java egyik biztonsági résének segítségével kerülhetett sor, s ami a kormányzati megfigyelések gyanúja mellett meglepő, hogy Stangl a new yorki-i irodában munkája során a cyber ügyekkel foglalkozik.

Barack Obama UDID kódjának nyilvánosságra hozatala után meglepő fordulatot vett az ügy, ugyanis a korábbi fenyegetőzéseknek megfelelően a maradék 11 millió adatot is nyilvánosságra kívánja az AntiSechozni, ám ezúttal a további információkat mindaddig visszatartják az ügyről, míg követelésüknek eleget nem tesznek az illetékesek, miszerint a Gawker magazin honlapján szerették volna Adrien Chenszerkesztő fényképét viszontlátni, méghozzá balett ruhácskában, cipővel a fején. A csoport egyértelművé tette az újságírók számára, hogy addig semmiféle további riportot nem adnak, amíg meg nem jelenik a kép, mellyel kapcsolatban a Photoshop segítségül hívását kizárták a lehetséges alternatívák közül.

.

A csoport korábbi felhívása a kormányzati megfigyelések jelenlétére egy csapásra komolytalanná vált, pláne, amikor a kért kép egy napig jelen is volt az oldalon. Tény, hogy a Reebok cipő gyártójának, és a magazinnak mindenképpen jó reklámot jelentett az akció. Közben az FBIsajtóirodája is nyilatkozatot adott ki a twitteren, miszerint nem történt meg gépüknek a feltörése, és az adatok birtokukban való létezését is tagadták, melyet a későbbiekben közleményben szeretnének megerősíteni.

Látva az AntiSec tevékenységét nyugodtan állíthatjuk, hogy további hasonló – talán humort sem nélkülöző– akciók és felhívások várhatóak részükről.