Hacker hírek

Whatsapp feltörés

Nevetségesen egyszerűen lehetett Whatsapp profilokat feltörni. Amikor valaki telepíti a Whatsapp alkalmazást, akkor a mobiltelefon MAC címét használva azonosítja be a felhasználót. Ha átírjuk a saját készülékünk MAC címét az áldozatéra már is meg tudjuk figyelni az összes beszélgetését, valós időben. A kulcs az áldozat MAC címe, amit egyszerűen meg tudunk szerezni ha egy WIFI hálózaton vagyunk.

Másik Whatsapp lehallgatási módszer a telefonhálózatok (Signalling System No. 7) sérülékenységét használja ki. A hackerek elhitetik a telefonszolgáltatóval, hogy a telefonszámuk ugyanaz mint az áldozaté. Így pedig egyszerűen csak be kell lépni a Whatsapp alkalmazásba, kérni egy aktiváló sms-t ami szintén megérkezik a telefonunkra, és már is megfigyelhetjük az összes üzenetet.

Jelenleg mindkét sérülékenységet javították, azonban továbbra is van lehetőség Whatsapp lehallgatásra.

Whatsapp kémprogram

Whatsapp kémprogram használatával könnyen hozzáférhetünk az áldozat beszélgetéseihez. Ezek az Androidos és iOS (iphone) kémprogramok telepítésüket követően nem csak a Whatsapp beszélgetéseket fogják továbbítani a megfigyelőnek, hanem szinte a teljes okostelefont megfigyelés alatt tarthatjuk. Használatával hozzáférünk a hívás és sms listához, telefonkönyvhöz, GPS pozícióhoz és különleges billentyűzet figyelő funkciója az összes leütött karaktert rögzíti történjen az bármilyen alkalmazásban. Ezeket a titokban rögzített adatokat pedig wifi kapcsolaton feltölti az internetre egy különleges vezérlőpultba amihez csak a megfigyelő tud hozzáférni.