Védje meg fájljait – Lejárati dátum beállítása a Google Drive-on

0

A fájlok megosztása a Google Drive-on keresztül egyszerű, de a megosztás után az adatvédelem biztosítása már nem ilyen könnyű. Előfordulhat, hogy figyelmen kívül hagyjuk vagy elfelejtjük a megosztott fájlt. Ahelyett, hogy megosztjuk és elfelejtjük, a megosztott fájl lejárati dátumának beállításával biztonságossá tehetjük azt.

Rövid válasz

A Google Drive-on megosztott fájlok lejárati dátumának beállítása megvédi őket a visszaéléstől azáltal, hogy egy meghatározott idő után korlátozza a hozzáférést.

Lejárati dátum beállítása

A Google Drive a Gmail-lel együtt lehetővé teszi számunkra, hogy fájlokat töltsünk fel és osszunk meg bárkivel, akivel csak akarunk. Ha a fájlok érzékenyek, manuálisan visszavonjuk a megosztást a Google Drive fájlbeállításaiban az adatvédelmi beállítások módosításával. Előfordul, hogy fájlokat osztunk meg, és a megosztás után elfelejtjük őket valakivel. Hacsak nem töröljük a fájlt vagy nem módosítjuk az adatvédelmi beállításokat, a fájl elérhető lesz a másik személlyel megosztott linken keresztül.

A Google Drive-on megosztott fájlok lejárati dátumának beállítása megvédi a Google Drive-on lévő fájlokat. Lesz egy határidő, ameddig a másik személy, aki megkapta a linket, hozzáférhet a fájlhoz. Az előre meghatározott idő letelte után a megosztott fájlhoz való hozzáférés megszűnik. Újra meg kell adnia a hozzáférést, vagy úgy kell döntenie, hogy figyelmen kívül hagyja azt. Lássuk, hogyan állíthatjuk be a Google Drive megosztott fájlok lejárati idejét.

A lejárati dátum beállítása

  • Nyissa meg a Google Drive-ot, és kattintson a jobb gombbal a fájlra. Válassza a Megosztás lehetőséget.
  • Adja meg annak a személynek az e-mail címét, akivel meg szeretné osztani, a Személyek és csoportok hozzáadása mezőben.
  • Most kattintson a kapcsolat vagy az e-mail cím melletti legördülő menü ikonra (amely szerepeket ábrázol), és válassza a Lejárat hozzáadása lehetőséget.
  • A felugró naptárból válassza ki a lejárati dátumot, majd a mentéshez kattintson a Kész gombra.

GYIK

  1. Lejárnak-e a Google Drive megosztott hivatkozásai?

A Google Drive-on megosztott megosztott hivatkozások nem járnak le, kivéve, ha a Google Munkaterület fiókjában lejárati dátumot állít be a fájlhoz. Ha nincs Google Workspace-fiókja, akkor manuálisan kell módosítania a jogosultságokat, miután végzett a megosztott fájlal. A Google Drive-on megosztott fájl lejárati dátumának beállításához hasonló további funkciók eléréséhez előfizetésre van szükség a Google Workspace szolgáltatásra.

  1. Mennyi ideig maradnak a megosztott fájlok a Google Drive-on?

A megosztott fájlok a Google Drive-on mindaddig változatlanul megmaradnak, amíg manuálisan meg nem változtatja a beállításokat, vagy amíg a fájlt teljesen nem törli a meghajtóról. Ha Ön Google Workspace-felhasználó, és másokkal való megosztás során lejárati dátumot állít be, a fájl hozzáférése a másik személy számára beállított dátummal fog lejárni, akivel megosztotta a fájlt.

  1. Mi a teendő, ha a Google Drive linkek lejárnak?

Amikor a Google Drive linkek lejárnak, kapcsolatba kell lépnie a rendszergazdával vagy a fájl tulajdonosával, és kérnie kell a lejárati dátum meghosszabbítását, vagy újra meg kell osztania a fájlt. Nem tehet mást, mint hogy felveszi velük a kapcsolatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük